Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

четвер, 7 листопада 2019 р.

Ураган -  це цікаво 
Ураган



Ураган — це одна з найпотужніших стихій, що здатна спричинити великі руйнування та людські жертви. З цією стихією неможливо боротися, але сьогодні люди вже вміють передбачати її появу та слідкувати за переміщеннями. Не всі тайфуни стають причиною загибелі людей. Деякі з них вирують на безлюдних землях, або майже безслідно розчиняються над просторами морів та океанів, та в будь-якому випадку, цей катаклізм вважається одним з найнебезпечніших. 

Цікаві факти про урагани:

tut-cikavo Вітер, швидкість якого перевищує 30 метрів за секунду, чи 117 кілометрів на годину, можна вважати ураганом.
tut-cikavo Повітряні потоки тайфуну у Південній півкулі нашої планети обертаються за годинниковою стрілкою, а в Північній — проти.
tut-cikavo Перший опис цієї стихії був зроблений відомим мореплавцем Христофором Колумбом.
tut-cikavo Одна незначна буря вивільняє настільки багато енергії, що її могло б вистачити для повного забезпечення електроенергією великого міста протягом двох років.
tut-cikavo Найнебезпечніші стихії породжуються в тропічному кліматі, й саме вони призводять до великої кількості людських жертв.
tut-cikavo Ця стихія може зародитися на будь-якій планеті, де є атмосфера. Наприклад, на Юпітері вже кілька століть вирує величезний шторм, розміром більше ніж планета Земля.
tut-cikavo За офіційною статистикою, внаслідок цієї стихії, до цього часу вже загинуло понад два мільйони осіб.
tut-cikavo Найбільш руйнівним та “дорогим” в історії, вважають ураган «Катріна», який бушував у Мексиканській затоці у 2005 році. Він завдав збитків більш ніж на 100 мільярдів доларів.
tut-cikavo Ураганні вітри можуть підніматися на висоту понад 15 кілометрів.
tut-cikavo Одним з найнебезпечніших різновидів цього катаклізму є торнадо, яке здатне засмоктати все, що знаходиться навколо. Головною відмінністю урагану від торнадо є те, що він може тривати багато днів, в той час як торнадо, зазвичай, бушує не більше декількох хвилин, іноді — годин.
tut-cikavo Ці катаклізми не можуть виникати в зоні екватора, бо там відсутня коріолісова сила.
tut-cikavo Однією з основних причин виникнення смерчів є урагани. Наприклад, ураган Беула у 1967 році спричинив 141 смерч.
tut-cikavo Урагани не можуть об'єднуватися, але можуть оточувати однин одного.
tut-cikavo Найпотужніші стихії зароджуються тільки під водою, а на поверхні вони втрачають майже всю свою силу.
tut-cikavo Ця стихія має велике значення для екології, тому що вона здатна переносити повітряні маси на величезні відстані.
tut-cikavo Дуже часто саме урагани стають причиною величезних хвиль, які викидають на берег рибу та морських тварин.
tut-cikavo Найшвидшим в історії вважають ураган «Камілла», що бушував у 1969 році. Саме він став причиною сильних зсувів ґрунту та руйнувань поблизу гирла річки Міссісіпі.
tut-cikavo Цікаво, але до 1978 року, всім ураганам присвоювали лише жіночі імена.
tut-cikavo За даними спостережень, найбільша швидкість вітру під час тайфуну досягала 320 кілометрів на годину.
tut-cikavo Ураган «Мітч», що бушував у центральній частині американського регіону у 1998 році, став причиною загибелі понад 20 тисяч осіб. 

Немає коментарів:

Дописати коментар