Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

четвер, 4 січня 2018 р.

Різдвяні ярмарки Європи

Нюрнберзький різдвяний ярмарок, Німеччина

Меланхолійні звуки старої шарманки, аромат меду, ванілі та ізюму, пісні вуличних музикантів та залиті світлом кіоски — різдвяний ярмарок Нюрнберга пропонує зануритися у часи Середньовіччя, спробувати запаморочливі баварські ковбаски та насолодитися виступами клоунів і акторів.
Найбільша гордість — місцеві пряники, рецепт яких ретельно бережуть від туристів. А символами нюрнберзького ярмарку є Сливовий чоловічок та його подружка. Це колись їх виготовляли із сухофруктів. Нині ж їх можна зустріти не лише у вигляді смаколиків на полицях крамниць, але й на вулиці, серед публіки. Ярмарок має багату історію, вперше його влаштували у Нюрнберзі ще 1628 року.

Брюссельський різдвяний ярмарок, Бельгія

Всипані ілюмінацією розкішні палаци, атракціони та гірки, а ще льодовий каток площею більше тисячі квадратних кілометрів — на різдвяному ярмарку в Брюсселі кожен знайде розвагу до душі. Тутешнє свято — рай для гурманів, адже серед купи новорічних подарунків можна придбати смачнючий бельгійський шоколад.
Любителі видовищ залюбки помилуються світловим шоу на площі Гран-Плас і подивляться японські казки прямісінько на фасаді церкви Святої Катерини.

Різдвяний ярмарок у Кельні, Німеччина

Більше двох мільйонів гостей збирають різдвяні ярмарки Кельна, однак найвідоміша з них — у центрі міста, посеред знаменитої площі Дом, на фоні готичного кафедрального собору. Побувати тут хоча б раз у житті мріє вся європейська малеча.
На ярмарку Ти зможеш помилуватися виступами жонглерів та відвідати шоу склодувів, купити ляльку-лускунчика та обзавестися найкрасивішими ялинковими прикрасами. Проте найбільше вабить дітей ярмаркова площа Рудольфплац, де оживають казки братів Грім.

Таллінський різдвяний ярмарок, Естонія

Мов за помахом чарівної палички напередодні Різдва в Талліні виростають торгові ряди, де наперебій торгують сувенірами та солодощами. Ніби сонячні промінчики, розходяться вони від головної ялинки на Ратушній площі та ваблять туристів пряними запахами.
Кров’яні ковбаски та дольки смаженої картоплі з квашеною капустою пахнуть так, що неможливо пройти повз навіть із зав’язаними очима, запевняють місцеві. А скільки сувенірів можна придбати на ярмарку: розписний посуд, іграшкові будиночки, ляльки ручної роботи, ялівцеві підставки… Не впусти й нагоди познайомитися з естонським Дідом Морозом на ім’я Йиулувана.

Дрезденський різдвяний ярмарок, Німеччина

Один з найстаріших різдвяних ярмарків Європи, що існує з 1434 року. Перший базар тривав усього день перед Різдвом. Якщо спочатку тут продавали виключно продукти для різдвяної вечері, то у ХVІІІ ст. асортимент поповнився розмальованими дерев’яними іграшками, а нині ярмарок переповнений шедеврами склодувів, гончарів, ювелірів та ковалів.
Кульмінація ярмарку — Свято різдвяного пирога. Спочатку гігантський пиріг масою близько 2,5 тонн провозять вулицями Старого міста. Потім королівський придворний пекар та найкрасивіша дівчина свята урочисто розрізають пиріг на шматочки. Далі організатори свята продають його всім бажаючим, жертвуючи виручені кошти на благодійність.

Віденський різдвяний ярмарок, Австрія

Зимовий Відень нагадує справжню казку. Напередодні Різдва поблизу Віденської ратуші виростає яскраве містечко з сяючою ялинкою, незвичайними сувенірами, віфлеємськими сценками та ароматними частуваннями. Ось де можна досхочу наїстися яблучних штруделів та смажених каштанів! Це найстаріший різдвяний ярмарок Європи, започаткований імператором Альбрехтом І у 1294 році.
У чарівних будиночках Ратушного парку на Тебе чекають улюблені казкові герої. Окрім екскурсії на різдвяному потязі та атракціонів, Ти зможеш відвідати майстер-класи досвідчених майстрів, котрі навчать Тебе розписувати ялинкові іграшки та випікати різдвяне печиво. Весь грудень на ярмарку співають відомі хори з різних країн та ставлять святкові спектаклі.

Різдвяний ярмарок у Будапешті, Угорщина

Колоритне свято живота чекає гурманів у Будапешті. На різдвяному ярмарку поблизу базиліки Святого Іштвана нагодують особливою зимовою салямі, гуляшем з чорносливом та сандвічами з бараниною і смаженою паприкою.
Тобі неодмінно сподобаються тутешні лялькові вистави, каток та ігрові майданчики. Дорослим організатори пропонують насолодитися джазовими та блюзовими концертами , а зігрітися — особливим глінтвейном, для якого щороку виготовляють три нові дизайни чашок. Тут можна купити традиційні угорські подарунки: народні музичні інструменти, декоративні кошики або вигадливі керамічні вироби.

Стокгольмський різдвяний ярмарок, Швеція

Лишитися голодним, та ще й на Різдво? Тільки не в Стокгольмі! Рідне місто Карлсона на час зимових свят перетворюється на шведський стіл, де пригощають тістечками з корицею, імбирним печивом, копченим філе оленя і пряним гльогом — скандинавським побратимом глінтвейна.
Бажаєш дізнатися, як в давнину пекли хліб, варили пиво та готували малосольну кільку на жару? Відповіді на ці питання Ти дізнаєшся у музеї під відкритим небом Скансен. На згадку про новорічну Швецію не забудь придбати декоративні свічі ручної роботи.

Різдвяний ярмарок у Копенгагені, Данія

З середини грудня «данський Діснейленд» перетворюється на казкову країну, де правлять різдвяні гномики. У парку Тіволі, якому більше 150 років, Ти знайдеш розваги на будь-який смак: атракціони, театральні виступи, концерти і фестиваль феєрверків. У парку є неймовірні сади, мальовничі алеї, палац у мавританському стилі та китайське село. Традиційно тут влаштовують майстер-клас із загортання подарунків від Санта-Клауса.
Серед місцевих смаколиків найбільш популярні яблука, запечені в тісті. А на тамтешньому озері, що на зиму перетворюється на каток, можна покататися на ковзанах та насолодитися видовищним світловим шоу.

Празький різдвяний ярмарок, Чехія

Родзинкою празького ярмарку є різноманітні ремісничі вироби, різьблені дерев'яні фігурки, свічки з бджолиного воску та солом’яні прикраси. На Староміській та Вацлавській площі Тебе пригостять традиційними чеськими стравами: барбекю зі свинини, особливими кексами, здобними трдельниками — а дорослі зможуть оцінити смак чеського пива та медовухи.
Безкінечні розсипи різдвяних вогників та чотирьохкілометрова гірлянда на головній ялинці не залишать Тебе байдужим.

Різдвяний ярмарок у Страсбурзі, Франція

Страсбург по праву називають столицею Різдва. Якщо Тобі пощастить побувати тут напередодні свят, не обмежуй себе одним ярмарком — відвідай усі. Найпишніше святкування проходить на площі Клебера, де в оточенні гірлянд і новорічних вогників прикрашають 30-метрову ялинку. Влаштуй полювання за скарбами: зазирни до ремісничих магазинів, спробуй місцеві ласощі, купи сувенірів друзям. Зимовий Страсбург Тобі неодмінно сподобається!
Читай також:

Немає коментарів:

Дописати коментар