Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Музеї казковим героям

Іноді герої казок стають настільки реальними, що їм буває затісно поміж книжкових полиць. Тож вони сходять зі сторінок улюблених книг, перетворюються на пам’ятники, розгулюють вулицями міст і навіть влаштовують собі затишні оселі. Тоді по всьому світу дивовижним чином з’являються музеї казковим персонажам, куди, мов на крилах, злітаються діти й дорослі. Бо хто ж не мріє хоча б на мить опинитися в казці?
«Казки, мов старі друзі, час від часу їх потрібно навідувати», — сказав якось американський письменник Джордж Мартін. Тож не гаймо ані хвилини!

Долина мумі-тролів, Фінляндія

На острові Кайло, біля узбережжя фінського міста Наанталі ховається поміж густих крон дерев чарівна Країна мумі-тролів. Музей відкрили 2003 року, і відтоді це улюблене місце відпочинку тамтешньої дітвори. Заглянути у мумі-будиночки, піднятися на вежу, побігати незвичайними мостиками та східцями неодмінно сподобається і Тобі. Тут є і блакитний мумі-дім з книги, і жовтий будиночок Гемуля з колекцією метеликів, і хатинка відьми, і купальня.
Дружелюбні герої популярних книг письменниці Туве Янсон гуляють околицями музею, викликаючи захват у маленьких відвідувачів. Ти зустрінеш тут Маленьку Мю або Нюхмумрика, Мумі-тата або Мумі-маму.
В літньому театрі регулярно влаштовують спектаклі та шоу. Музей займає цілий острів та з’єднаний зі старою частиною Наанталі мостом. А дістаються сюди спеціальним мумі-потягом.

Музей Маленького Принца, Японія

Дивно, однак музей Маленького Принца, створеного Антуаном де Сент-Екзюпері, розташований зовсім не в Парижі чи Провансі, звідки письменник родом, а в… японському селищі Хаконе.
Затишні французькі будиночки та кафе навіть за тисячі кілометрів від батьківщини автора перенесуть Тебе до Франції, а яскраві тематичні картини дозволять відчути атмосферу твору.
У музеї Ти побачиш не тільки експонати, присвячені Маленькому Принцу, але і його творцю. Оригінали світлин, листи і щоденники відкриють Тобі нові факти з біографії письменника.

Музей барона Мюнхгаузена, Латвія

Чи відомо Тобі, друже, що найправдивіший оповідач світу — барон Мюнхгаузен — не вигаданий персонаж, а реальна людина. Він жив у ХVІІІ ст. і навіть бував в Україні.
Музей барону Мюнхгаузену розташований у латвійській садибі Дунте. Власники садиби стверджують, що саме тут барон з дружиною провели найкращі роки свого життя. Тут він витягнув себе із болота, посадив вишню між рогами оленя та полетів на Місяць верхи на ядрі. Саме тут знайшов і другу половинку — дочку власника садиби.
Від будинку Мюнхгаузена до моря веде п’ятикілометрова стежка з чудернацькими дерев’яними пам’ятниками: зайцем з вісьмома ногами, летючими рибами та ін. У музеї барона відтворена атмосфера його часу. Дім нашпигований мисливськими трофеями, а на вході гостей зустрічає сам господар дому, щоправда, у вигляді воскової фігури. Та хтозна, може, вночі вона оживає?

Музей Гаррі Поттера, Англія

Від дивовиж музею Поттеріани у Вотфорді розбігаються очі. Прихильники Гаррі Поттера можуть годинами блукати серед таємничих декорацій фільму: прогулятися Косим провулком з купою магазинчиків, посидіти за обідніми столами Великої зали, побачити літальний автомобіль містера Візлі, а також дізнатися, як у кадрі оживають портрети на стінах.
Родзинка музею — замок школи Хогвартс, точніше його макет, висотою 2,5 м. На вежах замку горять факели, а спеціальне освітлення кожні 4 хвилини змінює ніч на день.
Після прогулянки залами кіностудії можна перекусити в «Солодкому королівстві» та придбати на пам’ять мітлу, чарівну паличку або мантію.

Музей Мері Поппінс, Австралія

Якщо Ти любиш творчість Памели Треверс, завітай до австралійського міста Маріборо. Саме там, на батьківщині письменниці, відкрили дім-музей, присвячений її творчості. Перед будинком Ти можеш побачити пам’ятник авторці знаменитої історії про Мері Поппінс. А неподалік маєтку — прибережний парк, дуже схожий на той, що описаний в книгах про няню-чарівницю.
Якщо завітаєш сюди на літніх канікулах, неодмінно відвідай фестиваль Мері Поппінс. Забіги місцевих нянь, запуск паротягів, конкурси повітряних зміїв і малюнків на асфальті — на святі кожен знайде розвагу до душі.
За матеріалами https://pustunchik.ua/ua/online-school/geography/muzei-skazochnim-geroyam 

Немає коментарів:

Дописати коментар