Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

понеділок, 17 липня 2017 р.

Республіка Кірібаті - загублений рай в Тихому океані





   Ми живемо в епоху змін, про які не мріяли, в світі не припиняються низки кольорових революцій, економічних криз, в стані внутрішньої напруги, стресів і потрясінь, що не додає нам здоров'я. Але ж хочеться простого людського щастя, радості, спокою і гармонії. Чи це можливо? Так! в окремо взятих райських куточках нашої планети, дивом збережених. З одним з них ми вас сьогодні познайомимо.

 Республіка Кірібаті (Republic of Kiribati) - воістину унікальна держава, оскільки розташовується в північному, східному, південному і західному півкулях одночасно. Кірібаті розташовується на безлічі островів, розташованих на загальній площі 5 000 000 м.кв. Більшість островів Республіки Кірібаті (20 з 33) до сих пір є незаселені.
Сьогодні мало хто чув про цей унікальний місці, тому пропонуємо одразу дізнатися про державу Кірібаті якомога більше.

11 цікавих фактів про Республіку Кірібаті:

  • Абсолютно всі 33 острова, що входять до складу держави Кірібаті, є кораловими (атолами);
  • Раніше Кірібаті була в залежності Великобританії (до 1979 року) і раніше називалася островами Гілберта в честь їх першовідкривача. Саме в 1979 році острова Гілберта здобули незалежність і стали Республікою Кірібаті;
  • Відомий в усьому світі острів Різдва входить до складу Республіки Кірібаті і одночасно є найбільшим кораловим островом в світі;
  • У 1957 році Великобританія випробувала прямо біля острова Різдва водневу бомбу;
  • В державі відсутні річки, через це там дефіцит прісної води;
  • Кірібаті розташовується у всіх півкулях одночасно;
  • Населення Кірібаті становить трохи більше 98 000 чоловік;
  • Держава не має власної армії, обороняють ці чудові острови збройні сили Нової Зеландії і Австралії;
  • Кірібаті не може похвалитися розмаїттям тваринного і рослинного світу: на островах розташовуються всього-на-всього 83 види рослин, полінезійський щур - єдиний ссавець, а також безліч птахів;
  • Найвища точка Республіки Кірібаті знаходиться на висоті 81 метр (на острові Банаба);
  • Республіка Кірібаті - доброзичливе держава, однак її єдине дипломатичне представництво розташоване на Фіджі.

  Вцілому Республіка Кірібаті - цікаве місце, однак і недоліків на цих островах предостатньо. Не дивлячись на те, що на всіх населених островах діють школи, закінчену середню освіту для більшості населення недоступно. Ці школи, до речі, в більшості своїй були створені місіонерами. З цього можна зробити висновок, що місцеве населення не може похвалитися високим рівнем IQ.

 Перевагою держави є медична допомога, яка виявляється тут абсолютно безкоштовно: на всіх населених атолах є амбулаторії, а на острові Тарава діють дві сучасні лікарні.

 Прикрістю для любителів почитати місцеву пресу стане те, що на території Кірібаті виходять тільки урядовий щомісячник «Уекера» і газета «Атолл Пайонір», що випускається трохи частіше - 1 раз в тиждень.

 Столиця Кірібаті - Південна Тарава - розташовується на острові Тарава, її населення складає трохи більше 50 000 чоловік. Офіційними мовами Республіки Кірібаті визнані англійська і Кірібаті. Валюта Кірібаті - австралійський долар.

 Республіка Кірібаті святкує свій День Незалежності 12 липня, починаючи з 1979 року. Це національне свято країни, яке означає здобуття незалежності від Великобританії. Святкування Національного Дня Незалежності в Кірібаті зазвичай триває кілька днів. За традицією, уряд призначає дати і декількох інших державних свят, таких як День Євангелія, День людей похилого віку та День національної культури. Ці події відбуваються в рамках святкування тижня Незалежності. Найбільші заходи проводяться в Південній Тараві, столиці Кірібаті. Вони проходять на Національному стадіоні Баірікі. Свято включає в себе промову Президента, барвистий парад, традиційні танці та культурні програми, кайт-політ, гонки на каноє і різні спортивні змагання.

Немає коментарів:

Дописати коментар