Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

вівторок, 4 квітня 2017 р.

Канікули в 2017-2018 навчальному році

  Кожен школяр з великим нетерпінням завжди очікує настання канікул, адже це гарний час забути, нехай навіть і ненадовго, про уроки і домашні завдання, і можна провести час так, як тобі хочеться. Для батьків точне знання розкладу канікул їхніх дітей багато в чому допомагає визначитися з спільним відпочинком і спланувати на цей час якусь невелику подорож, щоб відпочинок став справжнім, а дитина могла отримати необхідний заряд енергії та бадьорості. Ось чому на початку шкільного року актуальним залишається питання канікули в 2017-2018 навчальному році, а, точніше, їх докладний опис. 

Шкільні канікули.

Графік канікул на кожен новий навчальний рік встановлюється у співвідношенні з приписом і указом Міністерства Освіти, причому більшою мірою графіки, завжди збігаються. Коли і в який час будуть канікули? Сучасна система освіти передбачає два варіанти освіти навчального процесу, для кожної з яких властивий свій графік і розклад канікул. 

Це навчання по триместрах і класичний варіант, тобто по чвертях. 
Давайте більш детальніше зупинимося на навчальному процесі по чвертях, канікули між ними і, звичайно ж, додаткових канікулах, які передбачені для першокласників. 
  •   По-перше, осінні канікули. Як правило, відпочинок в цей час року в основному доводиться і запланований на кінець жовтня та початок листопада. В 2017-2018 навчальному році, дата початку канікул випадає на 28 жовтня, тобто суботу, а ось останнім днем відпочинку буде 6 листопада, понеділок. Чому саме такий графік? Очевидно, адже відповідно до вже затвердженого виробничого робочого календаря неробочий день випадає на 4 листопада, в суботу, який переноситься на понеділок 6 листопада. Саме за рахунок цього свята канікули хлопців стають трішки довше. Іншими словами, тривалість таких канікул може становити від 7 до 10 днів.

  • По-друге, зимові канікули. За графіком вони заплановані на період з 25 грудня і триватимуть до 9 січня 2018 року. Що стосується додаткових канікул для першокласників, то вони в цьому році, швидше за все, почнуться з 19 лютого і триватимуть рівно 1 тиждень. Новорічний відпочинок може тривати від 14 до 20 днів.

  • По-третє, весняні канікули, які заплановані у період з 26 березня по 1 квітня. Хоча, як показує практика попередніх років, у багатьох освітніх закладах ці терміни трохи зсуваються в результаті різних вірусних епідемій. Відпочинок тривати від 7 до 10 днів.

  • По-четверте, літні канікули, є найулюбленішими і довгоочікуваними у хлопців абсолютно будь-якого віку, адже попереду їх чекає відпочинок протягом 3 місяців. Тут для кожного ступеня освітнього процесу встановлені свої термін.
    1. Для учнів початкової школи, тобто 1-4 класу, канікули почнуться з 25 травня.
    2. Для 5-8,10 класів – з 1 червня.
    3. Для випускників 9 і 11 класів навчальний рік закінчиться згідно з розкладом підсумкової атестації.


  • Але слід пам'ятати, що цей графік і терміни, встановлені міністерством, є лише рекомендаційними, так як кожне освітнє установа має повне право встановлювати свої, згідно шкільного статуту. 

    Канікули в житті школярів.



      Якщо уважно вивчити і проаналізувати важливість усіх шкільних канікул, то психологи та соціальні педагоги встановили і навіть довели той факт, що осінні канікули вважаються найбільш важливими і значущими для всіх хлопців. Але чому? Осінні канікули, як правило, тривають від 7 до 10 днів, а багато хто навіть сприймають їх якоюсь насмішкою після довгого літнього відпочинку. Але саме цього відпочинку та канікул хлопці чекають найбільше, адже вони ще не зовсім звикли до роботи і не до кінця усвідомлюють те, що настав навчальний рік, а, значить, пора активної роботи і навчання. Як правило, саме за цей короткий термін навчання, а, точніше, 2 місяці, школярі, незалежно від віку втомлюються найбільше. Ось чому батьки повинні відповідально підійти до правильної організації осіннього відпочинку для своєї дитини. Іншими словами, необхідно правильно розподілити час, щоб дитина змогла набратися якомога більше сил і життєвої енергії. Яких порад, які дають психологи, рекомендуються притримувати? 

    1.По максимуму відволіктися від домашнього завдання. 
    2.Не просиджувати весь вільний час, тобто цілий день за комп'ютерними іграми. 
    3.Більше часу проводити на свіжому повітрі. 

    Саме ці прості правила, поради і рекомендації допоможуть вашій дитині повернутися до навчального процесу відпочив і повним сил, енергії. 
    Так, шкільні канікули є не просто відпочинком від навчальних занять, а справжньою роботою для старших, який повинні зробити і спланувати таким чином, щоб дитина по максимуму набрався життєвого заряду і бадьорості.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар