Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

субота, 11 лютого 2017 р.

У МОН розробили нове  Положення про екстернат 

 Міністерство освіти запрошує всіх зацікавлених осіб долучитися до громадського обговорення проекту нового Положення про екстернат в загальноосвітніх навчальних закладах. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Міносвіти зазначають, що розробка нової редакції документа викликана необхідністю забезпечення права на здобуття освіти особами з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
Розробники наголошують, що ухвалення документа забезпечить додержання державних гарантій права на освіту дітей, які проживали або проживають на тимчасово окупованій території та не отримали документів про середню освіту державного зразка.
«Протягом останніх трьох років попит на отримання освіти у формі екстернату суттєво збільшився. Після незаконної анексії Криму та початку військової агресії на сході України для здобуття загальної середньої освіти і отримання документів про освіту державного зразка до навчальних закладів чим далі тим більше почали звертатися громадяни, які залишилися проживати на неконтрольованих владою територіях», - йдеться у повідомленні Міністерства освіти.
Зокрема, у 2016 році документи про загальну середню освіту отримали понад 2,5 тисяч випускників, які проживали на неконтрольованих територіях та здобули освіту екстерном у навчальних закладах інших регіонів країни.
У цьому навчальному році на екстернат вже зараховано понад 2 тисяч школярів. Прийом заяв на екстернат триватиме до кінця навчального року.
Автори документа наголошують, що проект нової редакції документа пройшов неодноразове обговорення робочою групою, до складу якої увійшли керівники навчальних закладів, працівники органів управління освітою та представники громадськості.

Долучитись до обговорення проекту Положення та надіслати свої пропозиції та зауваження можна до 28 лютого на електронну адресу: o_malysheva@mon.gov.ua. 

Немає коментарів:

Дописати коментар