Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас корисними

Вітаю на блозі! Сподіваюсь, що відвідини виявляться для Вас кориснимиСмайлик и ноутбук смайлики картинки

субота, 14 січня 2017 р.

Проект нового навчального плану:  
        природничі науки стали необов’язковими
Для порівняння, раніше на обов'язкові науки відводилося 29,5 навчальних годин на тиждень, а тепер - 20,5, в той час як на варіативну складову навчального плану було 8,5 годин, а за новою програмою передбачається 17,5 навчальних годин на тиждень . Вважається, що це дозволить школам більш гнучко і конструктивно складати навчальну програму.
При цьому з обов'язкової частини в варіативну були перенесені такі науки як фізика, хімія, біологія, географія та інформатика - згідно з документом, вони будуть необов'язкові для вивчення в старших класах в такому обсязі, як зараз.
Замість алгебри і геометрії, на які раніше виділялося по 4 години на тиждень для 10 класів і по 5 годин - для 11 класів, буде об'єднаний курс «Математика», на який передбачено лише 3 години на тиждень.
Основи природничих наук школярам викладатимуть в рамках так само об'єднаного курсу «Людина і природа», на вивчення якого відводиться 3 години на тиждень.
Об'єднують в один курс історію України і всесвітню історію (в сумі - 2 години на тиждень проти 2,5 годин на два предмета в сумі раніше), а також українську і світову літературу (теж 2 години на сумі проти чотирьох годин раніше).
Зате збільшується час на заняття фізкультурою - на неї відводиться 3 години на тиждень замість двох.
Нагадаємо, що представлений документ - лише проект нового навчального плану, який зараз проходить стадію громадського обговорення і лише після цього може бути прийнятий.

Немає коментарів:

Дописати коментар